Be the change!

Hi lieve prachtige prachtige lieve vrouw, 

Be the change!

Iets wat natuurlijk veel voorkomt bij mijn klanten is dat ze moeite hebben met het aangeven van grenzen.

Aan de ene kant is het een kwestie van moeite hebben met die grenzen uitspreken. Maar het heeft ook te maken met het niet willen loslaten. Omdat je het zelf het beste regelt, controle wil houden en wil laten zien dat jij het kan. Een heleboel verkramping en energie kost dit je natuurlijk.

Dit is ook zo herkenbaar voor mij. Aan de buitenkant liep ik enthousiast en vrolijk rond op kantoor. Maar achter die buitenkant voelde ik heel veel onzekerheid, me vaak niet goed genoeg, angstig voor afwijzing en zat ik heel vaak niet lekker in mijn vel.

Het gekke is dat als je niet lekker in je vel zit en je niet lekker voelt, je nog harder je best gaat doen op je werk en in mijn geval in mijn eigen bedrijf. Vervolgens ben je thuis de slechtste versie van jezelf. Óf je hoofd draait overuren aan zorgen over van alles als je alleen op de bank zit. Of in een relatie zijn jouw geliefden de pineut.

Het is ook hartstikke spannend en moeilijk om grenzen aan te geven en de controle los te laten. Helemaal als je iemand bent die erg zorgzaam is, het heel graag goed wil doen en het graag anderen naar de zin maakt. Maar geloof me, je bent niet de enige die het lastig vindt om de controle los te laten en grenzen aan te geven. Zoveel vrouwen en mannen hebben hier last van. Maar wist je dat het niet goed aan kunnen geven van je grenzen jou heel veel kost?

Het niet goed aangeven van je grenzen kost jou je energie. Je geluk. Het kost je jezelf. Ik weet nog goed dat ik zoveel moeite had met het aangeven van grenzen. Ik vond dat ik begripvol moest zijn van mezelf omdat ik altijd iedereen zo goed begreep (en begrijp) en andermans ongelukkig zijn moest dragen. Ik rende de benen onder mijn lijf vandaan bij wijze van spreken op mijn werk. Ik gaf al mijn energie weg aan anderen. Ik was mezelf hierdoor helemaal kwijt.

Het erge, ik wist niet eens wat mijn grenzen waren. Of mijn behoeftes en verlangens. Hier had ik echt geen antwoord. Waar was ik, Sigrid, gebleven?

En jij? Waar ben jij gebleven in jouw leven? Is er tijd, ruimte, momenten van geluk en plezier voor jou? Maak jij tijd vrij voor jou, om jezelf te ontdekken en te leren kennen? Of ben jij jezelf ook ergens onderweg kwijt geraakt? Net als ik voordat ik zelfliefde ontdekte?

Het is eigenlijk – als je er goed over nadenkt – zo pijnlijk dat je helemaal geen plek hebt in jezelf voor jezelf. Het is altijd maar die ander. Is die ander wel tevreden, gelukkig, blij met zichzelf? En hoe kan jij ervoor zorgen dat die ander weer gelukkig wordt, blijft en is? Want dat voelt haast als je grootste taak als zelfliefde vrouw en man.

Maar ben jij blij met wie jij bent? Ben jij gelukkig en tevreden om jou
 te zijn?

Dat is toch waar jouw leven over hoort te gaan? Eerst jezelf en dan dat wat jij over hebt geven aan de ander?

Ik zou graag willen dat je gaat nadenken over de logica van het jezelf wegcijferen, aanpassen en pleasen en dus geen grenzen aangeven. Niet kiezen voor je eigen geluk.

Wat is daar volgens jou de logica achter? Waarom doe je wat je doet?

Waarom vind jij jezelf niks waard, want dat is wat je zonder woorden naar jezelf zegt. Jij bent het niet waard om belangrijk te zijn. Wie heeft dit bedacht?

Dit doe je zelf. Het is super pijnlijk, maar jij maakt jezelf niet belangrijk. Jij vindt dat controle, perfectionisme, laten zien dat je het wel kan en alles aankan (allemaal angst) de norm is en dat dit is zoals het hoort.

Maar niks is minder waar. Jij mag gelukkig zijn. Jij mag genieten. Jij mag je grenzen aangeven. Jij mag jezelf hiervoor toestemming gaan geven.

Oefen het vandaag eens. In hele kleine stapjes. We zijn met een grote community van zoveel vrouwen die dit ingewikkeld vinden. Je bent niet alleen. Voel je gesteund door mij en door zoveel vrouwen dat het anders mag en kan.

Ga alsjeblieft veel beter voor jezelf zorgen, mag tevreden met jezelf zijn. Houd in je achterhoofd dat jij ook energie over mag houden voor als je vrij bent. Voor jezelf, voor de mensen om je heen. Je mag genieten en plezier hebben. Rusten en ontspannen! Echt! Juist! Dat is ook wat bij het leven hoort! Veel meer nog dan al dat druk zijn, controle en perfectionisme. Daarin zijn we veel te veel doorgeslagen in onze cultuur.

En geloof me, je bent veel krachtiger als je wel je grenzen aan gaat geven. Pas dan ben je een voorbeeld. Sluit je aan bij de vrouwen die een verandering willen creëeren. Dat het niet langer stoer is om te zeggen dat je druk, druk, druk bent… Nee, het is juist indrukwekkend als je balans hebt tussen werk en privé. Dat je kiest voor jezelf. Dat je luistert naar jezelf en het pad volgt dat jou het beste past van binnenuit. Dat je op tijd naar huis gaat omdat je jezelf en je prive-leven belangrijker vindt dan je werk.

Be the change! Wat ga jij vandaag oefenen? Een klein beetje meer ontspanning in hetgeen wat je doet? Een kleine grens aangeven? Ik ben heel benieuwd! Wat voel jij van binnenuit dat nodig is om weer wat meer te kunnen zijn wie jij bent?

Naast jou inspireren met deze e-mails wil ik je natuurlijk ook de mogelijkheid bieden om te groeien in Zelfliefde. Dat kan door mijn trainingen en natuurlijk deze Zelfliefde Inspiratie Boost.

Wist je dat ik een 10-daagse training heb: De Zelfliefde Boost, waar je bij aankoop een 7-daagse Grenzen Training toe kan voegen als kassakoopje?

De Zelfliefde Boost is een echte kickstart in Zelfliefde en die liefdevolle relatie met jezelf.

Jij bent jouw leven. Van binnenuit ontstaat jouw leven. Alleen jij weet wat jouw grenzen, behoeftes en verlangens zijn. Als je nu vaak ervaart dat iemand over je grenzen heen gaat en jou niet serieus neemt hierin, dan heb jij in jezelf iets te veranderen. Jij laat namelijk de ander over je grenzen heen gaan en je neemt jezelf niet serieus. Het staat nog altijd niet op je voorhoofd geschreven wat jij nodig hebt, dus die ander heeft geen idee waar hij of zij over heen gaat.

Tien dagen lang dompel je jezelf onder in zelfliefde en leer je heel veel over jezelf, over van jezelf houden, hoe je relaties kan verbeteren en hoe je de eerste stappen kan maken om meer en meer van jezelf te houden. En je leert alles over grenzen in de vervolgtraining.

Deze tien-daagse is nu te volgen voor maar 25 euro in plaats van 49 euro. Jouw investering in jezelf en dus de grenzen-training is 17 euro extra.   
Alles op een rijtje:


Start: morgenochtend al!
Duur: 10 dagen + aansluitend 7 dagen grenzentraining
Hoe: iedere ochtend een liefdevol inzicht plus opdracht om steeds meer van jezelf te houden!

Investering: 25 euro + 17 euro

Ps. je kan je ook alleen aanmelden voor de 10 daagse Zelfliefde Boost.

Gelijk aanmelden? Dat kan >>>hier!

Veel liefs,

Sigrid